De Eerstelijns Consultant

Profiel
 • Interim Management
 • Verandermanagement
 • Financiën
 • Bedrijfskundig
 • Bouw/Vastgoed

De eerste lijn is volop in beweging en ik,  Jan Heijs, ben met mijn eenmansbedrijf Heijs Management Ondersteuning, vanaf 2000 actief in de eerste lijn met o.a. interim – en projectmanagement, advieswerk en managementcoaching c.q schaduwmanagement. Daarvoor was ik twintig jaar directeur, waarvan de laatste zes jaar directeur van vijf gezondheidscentra in Amsterdam-Zuidoost en bestuurslid van de Vereniging Zorgintegratie Amsterdam Zuidoost (GAZO).

Ik ben bij vele nieuwe ontwikkelingen betrokken geweest, maar ben ik ook zelf meegegroeid. Eerst waren dat praktijkondersteuners, zorggroepen en huisartsenposten. Later “eerste lijns plus centra” met ziekenhuizen en verpleeghuizen en steeds meer projecten waarin  Gemeenten/WMO en GGD-en/preventie ook een rol spelen. Tot aan populatie gerichte zorg/inkoop aan toe.

Profiel Jan Heijs

Soort opdrachten:

 •  Interim- en projectmanagement
 • Advieswerk
 • Management coaching en schaduwmanagement

Kenmerkend in mijn werk zijn:

Het uitdagend vertalen van beleidsontwikkelingen in een toekomstbestendige organisatie.

 • Regio-, c.q. vraaggerichte opzet van zorg en bijbehorende bedrijfsvoering.
 • Integrale en praktische aanpak op maat en eerder meer omzet/ innovatie dan bezuinigen.
 • Zakelijk en motiverende wijze van werken en leiding geven.
 •  Extra expertise t.a.v. “Financiën” en “Bouw”.

Studie:

Schaduwmanagement (2011), SIOO studie voor organisatieadviseur en interim-manager (2000), V.O. Management en organisatie (1986).

Om continuïteit en kwaliteit te waarborgen ben ik naast lid van “De eerste lijnsconsultant” lid van:

Contactgegevens

Heijs Management Ondersteuning
Laing’s Nekstraat 64
1092 GZ Amsterdam

Website: www.heijsmanagement.nl
Mobiel: 06-51070378.
E-mail: heijsmo@xs4all.nl
KvK: 34106943

Diverse interim management opdrachten op directieniveau zijn met goed resultaat afgerond zowel in loondienst- als vrije vestiging settingen. Daarbij ging het o.a. om pionieren in nieuwbouwwijken met (financiële) aanloopproblemen, conflictsituaties werkbaar maken, faillissement voorkomen of tekort aan verloskundige- of huisartscapaciteit.

Als projectmanager zijn tientallen gezondheidscentra en A-Hoeden met vrij gevestigden tot stand gebracht. Visietraject, bestuurlijke- en interne organisatie, financiën en/of GES module en bouw (programma van eisen, prijs en opleverniveau) worden soms apart, meestal integraal en in samenhang, aangepakt. Op basis van een zorgvraaggerichte toekomstomzet met zinnige en zuinige zorg. Opdrachtgevers zijn o.a. zorgverleners, ROSSEN, verpleeghuizen, woningbouwcorporaties en recent ook particuliere investeerders.

Gebieds- en vraaggerichte multidisciplinaire zorgprojecten zijn al vanaf 1993 mijn werk. Niet alleen vanuit zorgaanbieders, maar ook als projectleider Programma Grote Steden bij AGIS-Zorgverzekeringen.  Daar heb ik in twee jaar 35 projecten opgezet, tegelijk met het opleiden van vijf projectleiders geïntegreerde eerste lijn. Een van deze projecten is “Utrecht Gezond” in de wijk Overvecht dat leidde tot meer kwaliteit van zorg en 4% minder zorgkosten.

Tot slot geef ik op al deze terreinen ook workshops en coaching aan managers in de zorg.

Voor verdere informatie verwijs ik u naar mijn web site: www.heijsmanagement.nl

Ik vind het leuk om samen met u een uitdagende, en uiterst efficiënte, opdracht aan te gaan. Daardoor ondersteunt u ook de opleiding van enkele Papoea-verpleegsters in West Papoea, het vroegere Nederlands Nieuw Guinea.