Hét kenniscentrum voor langdurende zorg

Laatste updates:

Vilans: Met patiënten werken aan betere zorg

Zorgverleners en patiënten werken samen aan persoonsgerichte zorg bij Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn VilansNL

Ieder zijn eigen recept voor persoonsgerichte zorg

Huisartsenpraktijken van zorggroep Synchroon schrijven hun eigen recept voor persoonsgerichte zorg VilansNL

Werken met Positieve Gezondheid brengt persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg is dat de patiënt bepaalt wat belangrijk is, Omring brengt het in de praktijk VilansNL
Profiel

Vilans is het kenniscentrum voor langdurende zorg. Vilans ontwikkelt vernieuwende en praktijkgerichte kennis en versnelt de processen die nodig zijn om nieuwe kennis en goede voorbeelden succesvol door te voeren en te implementeren. Dat doen we samen met verpleegkundigen en verzorgenden, huisartsen en specialisten, bestuurders, beleidsmakers, management en patiëntenorganisaties. En ook in samenwerking met andere kenniscentra en onderzoeksinstituten. Zo houden we met elkaar de langdurende zorg aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar én van goede kwaliteit.

Vilans adviseert vele zorggroepen en gezondheidscentra over vraagstukken als het multidisciplinair invoeren van zelfmanagement, het werken met individuele zorgplannen en persoonsgerichte zorg.

Maatschappelijk belang
Steeds meer mensen doen een beroep op de langdurende zorg. Het is niet alleen belangrijk dat er voldoende zorg is, betaalbaar en van goede kwaliteit. Maar ook dat mensen die zorg nodig hebben, een waardevol leven hebben en houden. Dat is alleen te bereiken als zorgprofessionals, bestuurders en beleidsmakers gezamenlijk optrekken. Samen kunnen zij nieuwe oplossingen bedenken en succesvol doorvoeren. Vilans neemt daarin het voortouw. Zodat méér mensen, met mínder middelen, kwalitatief nóg betere zorg krijgen.

Wat doet Vilans?

Vilans helpt ervoor zorgen dat:

  • mensen meer de eigen regie nemen over hun eigen gezondheid en ziekte
  • mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfsturend blijven
  • de langdurende zorg wint aan kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid
  • werkers in de zorg met bezieling en plezier hun werk kunnen (blijven) doen

Voor wie?
Vilans is er voor iedereen die werkt in of voor de langdurende zorg. Van zorgverlener tot bestuurder. Van gemeenteambtenaar tot verzekeraar. En van huisarts tot cliëntvertegenwoordiger.

Vilans ontwikkelt vernieuwende en praktijkgerichte kennis. Dit doen wij samen met professionals in de langdurende zorg. Deze kennis en ervaring stellen wij graag beschikbaar. Bijvoorbeeld via downloads of boeken, workshops, congressen of trainingen.