ZonMw stimuleert gezondheids­onderzoek en zorginnovatie

Laatste updates:

Ontwikkelen van eigen kracht

De academische werkplaats ST-RAW legt een kennisfundament onder de regionale jeugdhulpketen ZonMw

Zelfmanagement bij chronische ziekten

Effectiviteit zelfmanagement moet ook worden afgemeten aan maatstaven die patiënten zelf als belangrijk ervaren ZonMw

Zelfmanagement en arbeidsparticipatie

Zelfmanagement kan werkenden met chronische ziekte helpen om met plezier aan het werk te blijven.
Profiel

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie binnen de gehele kennisketen. Van fundamenteel onderzoek tot implementatie. Met allerlei subsidieprogramma’s stimuleert en financiert ZonMw ontwikkeling en praktische toepassing op het gebied van preventieverbetering, zorg en gezondheid. Het brede werkterrein van de gehele kennisketen maakt ZonMw uniek als organisatie.

Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers:

Visie

Er zijn in onze visie twee dingen nodig om de zorg en gezondheid te verbeteren: kennis en het daadwerkelijk gebruiken van die kennis. ZonMw stimuleert met allerlei subsidieprogramma’s de totale innovatiecyclus. Van fundamenteel onderzoek tot implementatie van nieuwe behandelingen, preventieve interventies of verbeteringen in de structuur van de gezondheidszorg. Bij de selectie van subsidievoorstellen zoekt ZonMw altijd de vernieuwing in combinatie met kwaliteit. Alleen zo doen we recht aan de complexiteit van de uitdagingen in de huidige samenleving en krijgen cliënten betaalbare zorg van hoog niveau. ZonMw gaat voor het beste resultaat.