Community Abonneren
×

1-daagse Masterclass organisatie-overstijgend samenwerken in de zorg | voor professionals

De Eerstelijns organiseert in samenwerking met de Academie De Eerstelijns de Masterclass organisatie-overstijgend samenwerken in de zorg | voor professionals

Masterclass Samenwerken Professionals

De Masterclass is ontworpen voor, en gericht op professionals, programmamanagers, (strategisch) adviseurs, wijkmanagers, proces-regisseurs, inkopers van zorgverzekeraars, managers van welzijnsorganisaties en portefeuillehouders van politie.

We weten dat we elkaar hard nodig hebben om de uitdagingen op korte en lange termijn het hoofd te bieden. Maar tegelijkertijd worstelen we met de vraag: #hoedan? En met wie dan?

Deze Masterclass gaat uw strategisch inzicht vergroten en een concreet handelingsperspectief geven.

Algemeen

De druk om samen te werken op de eerstelijnszorg neemt navenant toe. Maar samen werken aan samenwerking en bouwen aan ecosystemen is niet iets dat in ons zorgstelsel en in onze organisaties is ingebakken. Integendeel; we zijn geconditioneerd om vooral te kijken naar wat ons onderscheidt in plaats van wat ons (ver)bindt.

Eén ding is kristalhelder: we staan voor grote maatschappelijke vraagstukken; de wissels moeten om! Het huidige stelsel met prikkels van marktwerking is zeker geen antwoord op de uitdagingen waar we voor staan de komende jaren, daar is zelfs Den Haag inmiddels achter. En we weten dat we elkaar hard nodig hebben om de uitdagingen op korte en lange termijn het hoofd te bieden. Maar tegelijkertijd worstelen we met de vraag: #hoedan? En met wie dan?

Wat gaan we tijdens de masterclass doen?

Voorafgaand aan de masterclass zal via enkele  huiswerkopdrachten jouw leervraag in ons leerplatform opgehaald worden. Tijdens de masterclass kijken we naar de volgende vragen:

Hoe ontwerp je een organisatie-overstijgende samenwerking? Wie heb je wanneer nodig? En als je dan eenmaal een samenwerking hebt georganiseerd, hoe borg je die dan voor de lange termijn? Hoe bouwen we aan duurzame, levende verbindingen en voorkomen we dode structuren?

De Academie De Eerstelijns faciliteert de Masterclass mede via haar online leerplatform.

En… we gaan elkaar ook live ontmoeten!

Op 29 september verzorgen wij een live netwerkmiddag inclusief lunch voor deelnemers aan onze masterclasses in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Tijdens dit netwerkevent starten we met een lunch en kun je samen met andere deelnemers, van het laatste trimester, jouw ervaringen delen over de onderwerpen die besproken zijn tijdens de masterclass. Kortom, voldoende ruimte om te netwerken en kennis te delen met elkaar.

Wie is de docent?

De Masterclass wordt begeleid door Bianca den Outer. Zij verzorgt al een aantal jaren deelsessies voor de eerstelijnszorg en heeft zeer brede ervaring op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Zij werkt samen met ministeries, kennisinstituten en gemeenten, maar heeft ook ruime ervaring met de dagelijkse werkpraktijk van de eerstelijnszorg.

De investering

De investering bedraagt 895 euro per persoon*. Studiematerialen, lunch en andere supplementen zijn inbegrepen in de prijs. Om een zo rijk mogelijk rendement mogelijk te maken, werken we in groepen van maximaal tien personen.

Reacties op eerdere Masterclasses van de Academie De Eerstelijns
Deelnemers van de Masterclass Sociaal Domein voor de Eerstelijnszorg hebben deze beoordeeld met een 8.

Enkele reacties:

  • Enthousiaste docent. Erg interessante informatie!
  • Mooi en eerlijk verhaal.
  • Lekker interactief, goed voor algemeen kader.
  • Echt supergaaf! Heeft zeker mijn visie gevormd!

Schrijf je direct in voor de masterclass en reserveer jouw deelname.


Inschrijfformulier Masterclass Samenwerken Professionals
Aanhef: *
Wil je gebruik maken van een lunch? *