Event Abonneren
×

1-daagse Masterclass Sociaal Domein voor de eerstelijnszorg

De Eerstelijns organiseert in samenwerking met de Academie De Eerstelijns de Masterclass Sociaal Domein.

1,5-daagse Masterclass Sociaal Domein voor de eerstelijnszorg

Voor wie?

De Masterclass is praktijkgericht en plaatst actuele ontwikkelingen op het snijvlak van de eerstelijnszorg en het sociaal domein in een helder kader. De Masterclass helpt om in de dagelijkse, regionale werkpraktijk ontwikkelingen in een context te zetten en grip te krijgen op en begrip te krijgen voor wat er speelt in de complexe wereld van het sociaal domein. Deze Masterclass is bedoeld en interessant voor bestuurders, maar zeker ook voor zorgprofessionals die werkzaam zijn in of nabij de eerstelijnszorg. Voorbeelden: gezondheidscentra, zorggroepen, huisartsenposten, koepel- en brancheorganisaties, thuiszorgorganisaties en regionale eerstelijnsorganisaties. De Academie De Eerstelijns faciliteert de Masterclass met haar online leerplatform.

Algemeen

Met de decentralisaties in 2015 is het zorg- en welzijnsdomein sterk veranderd. De Jeugdwet en de Wmo 2015 zijn wetgevingen die een grote beleidsvrijheid voor gemeenten bieden, waardoor zorg en ondersteuning overal anders georganiseerd lijken te worden. De effecten op de organisatie van eerstelijnszorg zijn groot. Op alle fronten. Daarnaast zien we dat het sociaal domein zich doorontwikkelt; in de scenario’s van het Rijk staan diverse opties om meer taken te decentraliseren naar gemeenten. Het sociaal domein is dus voorlopig nog niet af!

Wat houdt de masterclass in?

De Masterclass volg je online, in je eigen tempo, wanneer het je schikt. Je wordt aangesloten op het online platform van de Academie De Eerstelijns, onderdeel van de jb Lorenz University. Tijdens deze masterclass krijg je op verschillende manieren informatie aangeboden; we werken met whitepapers, interviews, webinars en filmpjes. Verder is er een inventariserende Kick-Off sessie van 2 uur met jouw docenten en blijf je, voor het stellen van vragen of het voorleggen van dilemma’s, met de docenten in contact. Ook gaan we aan de slag met praktische casuïstiek. Zo verbinden we theorie met praktijk.

Wie zijn de docenten?

De Masterclass wordt begeleid door Bianca den Outer en Jessica Aarnink. Zij verzorgen al een aantal jaren deelsessies voor de eerstelijnszorg over het sociaal domein en hebben een zeer brede ervaring op strategisch, tactisch en operationeel niveau in en rond het sociaal domein. Zij zijn werkzaam voor ministeries, kennisinstituten en gemeenten, maar hebben ook veel ervaring met de dagelijkse werkpraktijk van de eerstelijnszorg.

De investering

De investering bedraagt 895 euro per persoon*. Je volgt de masterclass een halve dag online via ons online leerplatform, inclusief één-op-één-coaching met jouw docent. Daarna komen de deelnemers een dag bij elkaar om het theoretisch kader te verbinden met eigen casuïstiek. Studiematerialen, lunch en andere supplementen zijn inbegrepen in de prijs. Om een zo rijk mogelijk rendement mogelijk te maken, werken we in groepen van maximaal tien personen.

Kortingen*

Collegakorting. Als jij en jouw collega zich op dezelfde dag inschrijven, krijgt de tweede (en elke volgende) persoon een korting van € 100,- op de totale inschrijfkosten. Het factuuradres dient hetzelfde te zijn.
Groepskorting. Als je vijf personen gelijktijdig inschrijft, is de vijfde persoon gratis. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

Reacties

Deelnemers hebben de Masterclass eerder beoordeeld met een 8. Enkele reacties:

  • Enthousiaste docent. Erg interessante informatie!
  • Mooi en eerlijk verhaal.
  • Lekker interactief, goed voor algemeen kader.
  • Echt supergaaf! Heeft zeker mijn visie gevormd!

Accreditatie

8 punten via ABAN voor cluster 1 en 3, Huisartsen en sociaal geneeskundigen.


Inschrijfformulier Masterclass sociaal domein

Schrijf je direct in

Ik meld mij aan voor:

Deelnemer 1

Aanhef (Deelnemer 1) *

Deelnemer 2

Aanhef (Deelnemer 2)
Aanhef (Deelnemer 2)

Deelnemer 3

Aanhef (Deelnemer 3)

Deelnemer 4

Aanhef (Deelnemer 4)

Deelnemer 5

Aanhef (Deelnemer 5)

Facturatie gegevens

Gerelateerde berichten