Community Abonneren
×

Live symposium Beroertepreventie op 1

Ontdek waarom beroertepreventie een zaak van urgentie is, welke rol jij als 1e lijn zorgverlener hierin kan spelen en hoe je zelf aan de slag kan gaan met beroertepreventie in jouw regio. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ben jij erbij?!

Help jij mee het aantal beroertes ten gevolge van atriumfibrilleren in Nederland terug te dringen? Mis het niet en meld je nu aan voor het geaccrediteerde live symposium Beroertepreventie op 1 op dinsdag 10 mei a.s. van 13:00 – 18:00 uur in de Green Village, Nieuwegein.

Ontdek waarom beroertepreventie een zaak van urgentie is, welke rol jij als 1e lijn zorgverlener hierin kan spelen en hoe je zelf aan de slag kan gaan met beroertepreventie in jouw regio. Leer o.a. meer over de impact van een beroerte op de patient en hun naasten en de rehabilitatie na een beroerte. Met Keynote speakers Monique Lindhout (directeur patiëntenvereniging Hersenletsel.nl), Prof. dr. Leo Hofstra (cardioloog) en Dr. Janneke Wittekoek (cardioloog).

Accreditatie is toegekend (ABC1, NVvPO, V&VN, OA).

Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je hier snel aan!

Waarom?
In Nederland treden er zo’n 40.000 beroertes per jaar op en daarvan wordt ongeveer een derde veroorzaakt door atriumfibrilleren (AF). Als patiënten eerder kunnen worden opgespoord of optimaler kunnen worden behandeld met antistollingstherapie, kunnen een aanzienlijk deel van de beroertes worden voorkomen. Een beroerte als gevolg van AF leidt tot zwaardere invaliditeit, vermindering van kwaliteit van leven en heeft grotere impact op patiënten en naasten in vergelijking met beroertes door andere oorzaken. De hoge prevalentie, mortaliteit en de grote kans op ernstige