Deelsessies

Tijdens het eerstelijns congres 2021 zullen er verschillende deelsessies georganiseerd worden. Op deze pagina kunt u lezen welke sessies er aangeboden wordt. Ook deze pagina vullen wij regelmatig met nieuwe informatie aan.

Deelsessies donderdag 3 juni

Wie verzorgen de deelsessies?

Jan Galesloot

Jan Galesloot

Jan Galesloot is huisarts, manueel geneeskundige en leefstijlarts. Hij heeft zijn praktijk met anderen in Rotterdam Zuid waar hij experimenteert met taakdelegatie in de consulten en een actieve rol voor teamleden.

Jan is van mening dat de huidige geneeskunde weg dreigt te geraken van een natuurlijke omgang met ziekte en gezondheid. De huisarts zou zich minder afhankelijk moeten maken van medicatie, onderzoek en statistiek, en meer gebruik kunnen maken van coaching en interactie in het gesprek met mensen.

Hij ontwikkelde programma’s voor chronische pijn, diabetes herstel, leefstijlcoaching. Veel ziekte komt voort uit chronische stress, reden waarom Jan heeft geijverd voor een financieel deskundige in het huisartsenteam.


Marije van den Berg

Marije van den Berg is stopstrateeg. Haar motto: dode paarden moet je feestelijk begraven.

Ze heeft als onderzoeker en adviseur (meestal op het vlak van democratische kwaliteit en bewonersparticipatie, in talloze organisaties rondgelopen. Ze ziet daar veel overbodige ellende en te veel gedreven mensen die moe en cynisch zijn. Dat kan anders.

Stop.

Stopstrategie voor organisaties is haar eerste boek.3 en 4 juni 2021

Programma

Dag 1:  De eerstelijn op de eerste rang!
Dag 2 : Eerstelijn en sociaal domein

Bij geen doorgang 100% terugbetaalgarantie

Dag 1 Dagvoorzitter Anouchka van Miltenburg

Anouchka van Miltenburg (1967), voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, is tegenwoordig de directeur van Nucleuszorg, een regionale ondersteunende eerstelijns organisatie van en voor huisartsen. Gedurende zeven jaar was zij voor haar partij in de Tweede Kamer specialist langdurige zorg. In die periode bedacht zij voor de WMO de compensatieplicht en zorgde ervoor dat deze een centrale positie kreeg in die wet. Daarvoor onderscheidde de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland haar in 2006 met de Fakkelprijs. Zij vindt dat mensen die ziek zijn of een lichamelijke of psychische beperking hebben, dicht bij huis van de juiste persoon of instantie hulp moeten krijgen. Haar missie is ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen in het sociale domein en de eerste lijn dat zien en voelen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarnaar handelen.

Dag 2 Dagvoorzitter Piet-Hein Peeters

Piet-Hein Peeters is journalist. Hij is goed thuis in het sociaal domein en in de eerste lijn. Als dagvoorzitter gemiddeld zo’n vijftig bijeenkomsten per jaar. Op die dagen werkt hij enerzijds aan het helder voor het voetlicht van de bijdragen van sprekers en anderzijds aan een zinvol gesprek tussen die sprekers en de deskundigheid van deelnemers. Peeters was 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn, publiceerde januari 2020 samen met Jasper Loots ’Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt’ en schrijft als freelancer onder meer voor De Eerstelijns.