Community Abonneren
×

Mediquest

Hoe krijgen we de juiste zorg op de juiste plek? Met bijkomende zaken als een hoge werkdruk, veeleisende patiënten en een sterke groei van informatie en digitalisering, is dit een van de grootste uitdagingen in de zorg. Wij zijn ervan overtuigd dat data hierin een sleutelrol speelt. De juiste zorg op de juiste plek, door inzet van de juiste data op de juiste plek.

Een eerste kleine stap

Wat is de eerste kleine stap die jij in je praktijk kan zetten om hier naartoe te bewegen? Met die simpele vraag start het voor ons. Welke informatie mis je nog om patiënten snel passende vervolgzorg te bieden? Welke data heb je in je zorggroep nodig om goed inzicht te krijgen in die kleine groep patiënten die veel aandacht en tijd vraagt, zodat je hen beter kunt bedienen? Of heb je het gevoel dat de data in je praktijk of zorggroep beter benut kan worden, om capaciteit beter te verdelen en op piekmomenten te anticiperen?

Stapsgewijs naar waardevolle informatie

Wij helpen partijen in de zorg om zulke vraagstukken op te lossen met datagedreven informatie. Daarbij werken we vanuit een concrete vraag in korte, snelle stappen naar een oplossing toe. We beginnen standaard met het verkennen van de data – wat is er beschikbaar en wat is de kwaliteit? – om vervolgens te kijken of de data bruikbaar is om de vragen te beantwoorden. Door na iedere stap samen te bepalen of we op de goede weg zijn, zorgen we voor praktische informatie waarmee zorgaanbieders echt kunnen bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plek.

Wat is er mogelijk met data?

Wil jij aan de slag met die eerste stap naar meer datagedreven werken? Of heb je een wens, maar weet je nog niet hoe data daarin kan bijdragen? Bel of mail ons voor een verkennend gesprek. Welke vraag er ook leeft, wij denken graag met je mee.

Meer informatie over wat we doen vind je op onze website.