Community Abonneren
×

Meer tijd voor motivational interviewing

Hoe leer je praktijkondersteuners deze gesprekstech­niek motivational interviewing aan, zodat zij ze in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen?

Uit de literatuur blijkt dat motivational interviewing kan helpen bij de ondersteuning van patiën­ten in leefstijlverandering. Deze techniek wakkert de intrinsieke motivatie van patiënten aan, zodat ze zelf echt willen veranderen. Maar hoe leer je praktijkondersteuners deze gesprekstech­nieken aan, zodat zij ze in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen?

Praktijkondersteuners motivational interviewing (MI) technieken aanleren is niet heel eenvoudig, dit blijkt uit de MILD-studie. MILD staat voor Motivational Interviewing door praktijkondersteuners om Leefstijlveranderingen bij patiënten met Diabetes type 2 te bewerkstelligen. In deze studie wordt onderzocht of een uitgebreid diabetes programma met de focus op MI bij praktijkondersteuners de diabeteszorg kan verbeteren.