Community Abonneren
×

Ondernemen? Ons een zorg

Femke Gronheid, bestuurder van ZorgImpuls, over ondernemen in de eerstelijns zorg. “Als je als zorgondernemer weet wat je wilt, is veel mogelijk”

Ondernemen moet zorgverleners in de eerste lijn wel degelijk een zorg zijn. Goede en geïntegreerde zorg leveren lukt alleen als de praktijk goed op orde is. ‘Dat niet alleen: je moet scherp voor ogen hebben waar je voor staat en hoe je dat bereikt, en erin slagen je visie en strategie op een professionele manier uit te dragen. Dat vergt soms tovenaarskunst’, betoogt Femke Gronheid, bestuurder van ZorgImpuls. Deze ROS, met als werkgebied de Rotterdamse regio, staat de eerstelijns zorgprofessionals met raad en daad bij.

Femke Gronheid realiseert zich goed dat er veel op zorgverleners in de eerste lijn afkomt. ‘Het is een complexe sector. Complexer dan veel andere sectoren om in te ondernemen, omdat het meer is dan een kwestie van aanbod en afname. Je hebt naast de relatie met de patiënt te maken met medisch ethische belangen en stakeholders als zorgverzekeraars en overheid. Maar als je als zorgondernemer weet wat je wilt, is veel mogelijk.