Community Abonneren
×

‘Huisarts als coördinator van zorg’

“Ons vak is ingrijpend aan het veranderen, met een patiënt die veel directer betrokken raakt bij zijn zorg.” Hans van Selm, huisarts in het in 2012 bekroonde “Model Alphen”, zet graag lijnen uit naar de toekomst.

‘Wat laten we ons door een paar “beroepstoeters” een angst aanpraten voor een elektronisch patiëntendossier.’ Terwijl we alleen al uit kostenoverwegingen meer verantwoordelijkheid bij de patiënt moeten leggen voor zijn gezondheid. Terwijl de patiënten het logisch vinden dat wij als huisartsen voor hun zorg informatie delen met andere zorgverleners.’ Hans van Selm, huisarts in het in 2012 bekroonde “Model Alphen”, zet graag lijnen uit naar de toekomst.

Hans van Selm, huisarts in het in 2012 bekroonde “Model Alphen”, zet graag lijnen uit naar de toekomst. ‘Dat doe ik nu ook als opleider in het derde jaar van het Huisartseninstituut van het LUMC. Dan praat ik over de huisarts van de toekomst en hoor je studenten verzuchten: dat hadden we veel eerder moeten horen. Ons vak is ingrijpend aan het veranderen, met een patiënt die veel directer betrokken raakt bij zijn zorg. Veel patiënten komen vol met informatie over hun aandoening die op internet is vergaard in de spreek­kamer. Het is dan aan de huisarts om de informatiebronnen in relatie tot de aandoening bij de patiënt te kunnen wegen en vervolgens om de zorg te coördineren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *