Community Abonneren
×

Toegangskaartje naar verzorgingshuis verdwijnt

De ZZG zorggroep heeft met programmadirecteur eerste lijn Marcel de Groot de beleidslij­nen uitgezet voor een eerste­lijns programma in de ouderenzorg.

De ouderenzorg bevindt zich al jaren in een transformatiefase. Het overheidsbeleid is erop gericht om ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Tel daarbij de verdubbeling van het aantal 65-plussers in de periode tot 2040 op en je weet als grote zorgorganisatie dat het roer echt om moet. ZZG zorggroep pakte de handschoen op en stelde in 2010 Marcel de Groot aan als programmadirecteur eerste lijn.

‘De ZZG zorggroep heeft de beleidslij­nen uitgezet. Het doel van ons eerste­lijns programma is om meer mensen verantwoord en gezond thuis te laten wonen met maximaal behoud van regie op eigen leven. Als het thuis echt niet meer gaat, richten wij ons op innova­tieve vormen van beschermd wonen.’