Community Abonneren
×

“Iedereen wordt er beter van”

Vanaf 2012 stellen drie grote verzekeraars het contracteren van voetzorg binnen de keten als eis. Hoe regelen zorggroepen, podotherapeuten en pedicures dat?

Preventieve Voetzorg is opgenomen in de ketenzorg voor diabetes. Vanaf 2012 stellen drie grote verzekeraars het contracteren van deze voetzorg binnen de keten als eis. Hoe regelen zorggroepen, podotherapeuten en pedicures dat?

De therapeuten van Podotherapeutisch Centrum RondOm werken met een aantal zorggroepen op een innovatieve manier samen: er wordt betaald voor resultaten en niet voor de verrichting op zich.

‘Zorggroepen, podotherapeuten en pedicures werden in het diepe gegooid. Nooit eerder hadden we onderhandeld over voetzorg’, zegt podotherapeut Marly van Gestel. Dat gold ook voor de zorggroepen, meldt Helga Koelemij, manager ketenzorg van de Huisartsen Gelderse Vallei. ‘We werden geconfronteerd met een tarief van de zorgverzekeraar die zelf nauwelijks wist wat een podotherapeut eigenlijk doet.’