Community Abonneren
×

Whitepaper Populatiemanagement

Geïntegreerde populatiegerichte eerstelijnszorg wordt gezien als een van de oplossingen voor de problemen in de zorg. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

Het Jan van Es Instituut zet zich onder andere in voor een goede wisselwerking tussen wetenschap en praktijk van geïntegreerde eerstelijnszorg. Daarom hebben we besloten tot het uitgeven van white papers over actuele zaken in de eerstelijnszorg. Vanaf nu kunt u maandelijks op de jvei-site een white paper downloaden. We starten met: “Op weg naar populatiegerichte zorg”.

Geïntegreerde populatiegerichte eerstelijnszorg wordt gezien als een van de oplossingen voor de problemen in de zorg. Echter: hoe kun je deze zorg het beste organiseren? Het vergt inzet op een groot aantal onderdelen om te komen tot samenhang. Dat blijft niet alleen beperkt tot de eerstelijnszorg. De groeiende zorgvraag vereist integratie van de klassieke domeinen: preventie, zorg en welzijn. Dat is tegelijk de basis voor geïntegreerde, populatiegerichte zorg. De mens als één geheel, in zijn totale context, niet opgedeeld in partjes. Lees meer en download het white paper.