Community Abonneren
×

‘Betrouwbare diagnostiek dicht bij de patiënt’

Mensen nemen meer regie over hun eigen gezondheid en ziekte. Saltro helpt bij het waarborgen van de kwaliteit van deze digitale tools in huisartsenpraktijk.

Mensen krijgen steeds meer verantwoordelijkheid en nemen steeds meer regie over hun eigen gezondheid en ziekte. Er zijn veel apps en online programma’s verkrijgbaar die hen daarbij ondersteunen. Saltro helpt bij het waarborgen van de kwaliteit van deze digitale tools en sneltests voor in de huisartsenpraktijk.

‘Het is tegenwoordig steeds gewoner om zelftests via internet te bestellen of bij de drogist op de hoek te kopen’, zegt Sanne van Delft, wetenschappelijk programmamanager bij Saltro. ‘Onze organisatie heeft hiermee te maken, maar ook huisartsen moeten met deze ontwikkelingen mee bewegen. Dit is soms lastig en daarom willen wij huisartsen hierbij ondersteunen. We zoeken samen naar een goede manier hoe we zelftests verantwoord deel kunnen laten uitmaken van de reguliere zorg.’