Community Abonneren
×

Gedeelde regie bij diabetes mellitus type 2

Zorgverleners in de Noordelijke Maasvallei willen via zelfmanagement-interventies bij mensen met diabetes mellitus type 2 meer actieve patiënten bereiken.

Meer actieve patiënten en betere zorguitkomsten. Dat willen zorgverleners in de Noordelijke Maasvallei bereiken via zelfmanagement-interventies bij mensen met diabetes mellitus type 2. ‘Dit vergt niet alleen een andere houding van patiënten, maar ook van professionals’, zegt algemeen manager Corné van Asten van Syntein.

Van aanbodgerichte zorg naar vraag-gerichte zorg. Van zorgverleners die denken en handelen vanuit protocollen naar zorgverleners die patiënten stimuleren en ondersteunen zelf de regie te voeren over hun gezondheid, waarbij ziekte, bestaan en gedrag onderdelen vormen. In grote lijnen is dát de situatie waarheen Syntein zich beweegt met SynCare Diabetes. Syntein is een organisatie voor ketenzorg, opgericht door huisartsen en door Pantein, dat bestaat uit Maasziekenhuis Pantein, Thuiszorg Pantein en Zorgcentra Pantein. Syntein streeft naar uitstekende zorg voor mensen met een chronische aandoening. De betrokkenen zijn actief in de Noordelijke Maasvallei: het Land van Cuijk en Maasduinen.