Community Abonneren
×

Telemonitoring verbetert zorg bij hartfalen

Huisartsenpraktijk Dennenlaan in Emmen werkt nauw samen met de Hartfalenpoli van het Scheper Ziekenhuis. Dat levert voordelen op voor patiënt, huisarts én poli.

Huisartsenpraktijk Dennenlaan in Emmen werkt nauw samen met de Hartfalenpoli van het Scheper Ziekenhuis. De gezondheid van hartfalenpatiënten wordt met behulp van e-health dagelijks in de gaten gehouden, gewoon vanuit huis. En met een speciaal spreekuur brengt de poli de expertise van de tweede naar de eerste lijn. Dat levert voordelen op voor patiënt, huisarts én poli.

‘Een belangrijk voordeel van deze samenwerking is dat we sneller kunnen ingrijpen wanneer de gezondheid van patiënten verslechtert.’ Huisartsen Ward Meijer en Evelyn Steenvoorde van praktijk Dennenlaan in Emmen zijn enthousiast over het verbeterde zorgpad bij hartfalen dat zij in samenwerking met de Hartfalenpolikliniek van het Scheper Ziekenhuis hebben gerealiseerd.