Community Abonneren
×

Bewustwording creëren met Nationale Cholesterol Test

Op maandag 17 februari was het zover en klonk het startschot voor de Nationale Cholesterol Test. Ruim tweehonderdvijftig Service Apotheken deden hieraan mee.

huisartsenpraktijk balie klanten

Op maandag 17 februari was het zover en klonk het startschot voor de Nationale Cholesterol Test. Ruim tweehonderdvijftig Service Apotheken hebben gedurende zes weken speciaal medewerkers vrijgemaakt om een vijftien minuten durende sessie met een consument te doorlopen, waarbij gekeken wordt naar eventuele gezondheidsrisico’s.

De Nationale Cholesterol Test wordt gesteund door de Hartstichting, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en Becel pro.activ. De test is onderdeel van het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid’. Rode draad in dit programma: Nederland moet vitaler worden. De Nationale Cholesterol Test haakt aan bij de hoge prevalentie van hart- en vaatziekten. Door mensen die een licht verhoogd risico lopen tijdig op te sporen, kunnen onnodige gezondheidsrisico’s voorkomen worden. De focus hierbij ligt op de bewustwording van een verhoogd cholesterol als risicofactor. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.