Community Abonneren
×

Fysiotherapie als geïntegreerde zorg opnemen in basispakket

De Eerstelijns steunt fysiotherapie KNGF in de basisverzekering. Noodzakelijke ketenzorg inclusief fysiotherapie voor- en nazorg in basispakket.

Als operaties vanuit het verzekerd pakket plaatsvinden, maar de voor- en nazorg wordt niet goed begeleidt, kun je je afvragen of operaties wel plaats moeten vinden. Omdat die fysiotherapie niet in het basispakket zit en steeds meer mensen geen aanvullende verzekering hebben, vindt de noodzakelijke voor- en nazorg niet altijd plaats.

Dat pleit er voor om de fysiotherapie in geïntegreerde samenhang te bekijken en beoordelen en waar nodig weer op te nemen in het basispakket. Schouderoperaties zonder intensieve nazorg door de fysiotherapie hebben geen enkele zin en zijn weggegooid geld bijvoorbeeld. Dat geldt ook voor andere operaties en behandelingen. Dus fysiotherapie in geïntegreerde ketenzorg in pakket.