Community Abonneren
×

Wat werkt bij wie bij zelfmanagement: SeMaS biedt de oplossing!

Voldoende apps om de patiënt te verleiden tot zelfmanagement, maar wat werkt bij wie? SeMaS biedt de oplossing!

Iedereen is voor zelfmanagement, maar wat helpt bij wie? Zorgaanbieders krijgen een gevalideerde ondersteuningstool, waarmee ze de patiënt kunnen screenen op de (on)mogelijkheden voor zelfmanagement.

DOH is een innovatieve zorggroep die al 5 jaar een zelfmanagementprogramma heeft om patiënten te betrekken bij de zorg. Bij de ontwikkeling van een ondersteuningstool is samengewerkt met Philips en IQ healthcare om te zorgen dat alleen bij de juiste patiënt zelfmanagement wordt toegepast en dus ook bij bepaalde mensen niet. SEMAS is vanaf 2015 op de markt. DOH ontwikkelt met CAZO de apothekerszorggroep erbij nu een nieuwe versie, waarbij ook medicatietrouw kan worden beoordeeld. De validatie vindt nog plaats en deze versie zal in 2017 op de markt komen.