Community Abonneren
×

Samen werken aan gezondheid

The Care Society bouwt samen met gespecialiseerde partners, zorgorganisaties en burgers
zorgsystemen die verbinden

Proactieve zorg waarbij gezondheid en vitaliteit voorop staat. Gezonde en gelukkige burgers die met de juiste aandacht geholpen worden. Gezondheidsgegevens die 24/7 beschikbaar zijn voor iedereen. The Care Society gelooft in een digitaal zorglandschap waarin zorgverleners zonder obstakels kennis en gegevens uitwisselen en de burger inzicht heeft in zijn eigen gezondheid. Zij weet ook dat dit alleen kan door de juiste samenwerking. En dat kan per regio verschillen.

Niet gebonden aan een leverancier, product of technologie en daardoor flexibel in het bedenken en samenbrengen van IT-oplossingen, bouwen Ruud Beuman en Danny van Neer van The Care Society samen met zorgorganisaties, samenwerkingspartners en burgers

een goed werkend zorgsysteem. Danny van Neer: “Regio’s verschillen onderling. Wij zoeken per regio de beste samenwerkingspartners binnen ons netwerk: de Partner Society.” In samenwerking met SAP en Phoqus bijvoorbeeld, kan The Care Society oplossingen bieden, waarmee relevante informatie kan worden gedeeld, zodat de burger samen met de professional zijn eigen zorgplan kan opstellen.”

Handleiding overbodig

“SAP ontwikkelt technologische bouwstenen en zorgt dat toepassingen altijd werken en naadloos op elkaar aansluiten,” vertelt Cefas Dam, business development manager Healthcare bij SAP. “Wij kunnen data van verschillende zorgsystemen met elkaar verbinden. Omdat veel data opgesloten zit in een systeem, zijn er problemen met automatisering. Nieuwe technologieën maken het mogelijk oude systemen te verbinden en processen te integreren. Technologie kan ook eenvoud brengen. Het werkt hetzelfde als een app: je hebt geen handleiding meer nodig, het spreekt voor zich.”

Lijnen verbinden

Phoqus heeft de kennis en ervaring om klantvragen te vertalen naar praktische oplossingen. Zij begeleiden regio’s bij de implementatie en borging in de organisatie. John Koole, directeur van Phoqus: “Sinds 2005 ontwikkelt Phoqus frontend-oplossingen en portals waarmee informatiesystemen eenvoudiger én meer eindgebruiker gericht worden. De oplossingen die wij ontwikkelen met SAP-technologie zijn vooral in gebruik in de tweede lijn. Door politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op het ge bied van informatiedeling in de keten, is er vraag naar systemen die deze integratie mogelijk maken. Wij maken het voor de eerste lijn mogelijk om ook met SAP-oplossingen te gaan werken. Zo kan er een verbinding worden gemaakt tussen eerstelijns- en tweedelijnszorg.”

“Juist in de zorgsector is dit relevant”, legt Ruud Beuman van The Care Society uit. “De zorg moet beter worden afgestemd op het individu. In een netwerk moeten alle partners bij elkaar gebracht worden. Door onze samenwerking kunnen wij partijen met elkaar verbinden.”

Auteur: Ingrid Hendrikx

Download het volledige artikel hier: