Community Abonneren
×

Diabetes Innovatie Prijs maakt verschil

Inschrijving voor Diabetes Innovatie Prijs 2018 gestart: www.diabetesinnovatieprijs.nl – de winnaars van 2017 vertellen hun verhaal op www.de-eerstelijns.nl

Zorgverleners hebben geregeld innovatieve ideeën die kunnen bijdragen aan betere zorg voor patiënten. Vaak ontbreekt het aan financiële middelen om deze uit te voeren. Daarom organiseert Sanofi sinds 2015 de Diabetes Innovatie Prijs. Doel hiervan is het stimuleren en uitwisselen van goede, vernieuwende, creatieve en bruikbare initiatieven op het gebied van diabeteszorg. Het beste idee kan rekenen op 5.000 euro voor de uitvoering van het project.

De winnaar van vorig jaar was Health4you2 met het project ‘100 dagen diabetes challenge’. Karen Plantinga en Patricia Vermeulen van Health4you2, praktijk voor dieet- en leefstijladvisering, zijn gespecialiseerd in de behandeling van diabetes. “De 100 dagen diabetes challenge is een programma waarbij mensen met diabetes en overgewicht 100 dagen lang worden begeleid om meer regie te krijgen over hun leven met de ziekte en een gezondere levensstijl tegemoet te gaan, waardoor zelfs medicijngebruik voorkomen of verminderd kan worden. De cursus bestaat uit een combinatie van twee ontmoetingsdagen in groepsverband en intensieve, online begeleiding.”

Verbetering

“De mensen die de cursus inmiddels hebben doorlopen, zijn onverminderd enthousiast en enorm blij dat ze het hebben gedaan. Ze hebben allemaal een flinke verbetering in hun gezondheid bereikt en zijn blij met het resultaat. Via een test die aan het begin en aan het eind wordt afgenomen, zien we daadwerkelijk een verbetering van kwaliteit van leven.”

Diabetes Innovatie Prijs 2018

Meer informatie over de 100 dagen diabetes challenge is te vinden op www.health4you2.online. Sanofi biedt ook dit jaar de kans om mee te doen aan de Diabetes Innovatie. Wie wil meedingen naar de Diabetes Innovatie Prijs 2018, kan een project indienen via www.diabetesinnovatieprijs.nl.

Download het volledige artikel hier: