De esthetiek van techniek

Bart Timmers is huisarts/huisarts-opleider Groepspraktijk Huisartsen Bergh in ’s-Heerenberg. Hij schrijft een gastcolumn over zorgtechnologie: de esthetiek van techniek. Een passage: “De techniek waar ik morgen als huisarts weer mee ga werken, voelt alsof iemand een platte boerenkar voorzien heeft van een motor, een versnellingsbak en een paar koplampen. En later heeft bedacht dat daar […]

zorgtechnologie

Bart Timmers is huisarts/huisarts-opleider Groepspraktijk Huisartsen Bergh in ’s-Heerenberg. Hij schrijft een gastcolumn over zorgtechnologie: de esthetiek van techniek.

Een passage: “De techniek waar ik morgen als huisarts weer mee ga werken, voelt alsof iemand een platte boerenkar voorzien heeft van een motor, een versnellingsbak en een paar koplampen. En later heeft bedacht dat daar ook nog knipperlichten, een remlicht, ABS en zo nog wat andere zaken bij moeten. Ieder jaar weer iets meer. En ja, het rijdt nog steeds. Je komt er mee van A naar B. Maar de esthetiek is ver te zoeken. En daarmee de wil om het te gebruiken ook. En dat gaat verder dan alleen maar ‘het ziet er niet uit’.”

Verderop schrijft Timmers: “In 2020 gaan we gebruikmaken van de PGO en in essentie zie ik daar wel het begin van een revolutie in. Met als ultieme droom: de omkering van de huidige situatie. De Persoonlijke GezondheidsOmgeving die straks de ruggengraat vormt van een uitgebreid medisch netwerk waar zorgverleners op aansluiten. In plaats van al die rammelende gemotoriseerde boerenkarren op modderige zandpaadjes waar we het nu mee moeten doen.”

Auteur: Bart Timmers

Lees hier het hele artikel.