Community Abonneren
×

Vakantiewerk bij Zorggroep Almere

Vrijwilliger op de eigen werkplek

zorggroep almere

De medewerkers van Zorggroep Almere doen deze zomer een bijzondere vorm van vakantiewerk: ze werken een dag mee met de zorgmedewerkers in de acht woonzorgcentra die de organisatie telt. De medewerkers van de ondersteunende afdelingen doen mee, maar de leden van de raden van bestuur en raden van toezicht eveneens.

Bestuursvoorzitter Lidy Hartemink noemde haar bijdrage “Een mooie, dankbare dag”. Ze fietste met bewoner Meindert op de duofiets en sprak uitgebreid met bewoners tijdens een Caraïbisch feest. Zorg verlenen mochten de vakantiewerkers niet – daarvoor hebben ze immers geen opleiding genoten – maar er zijn genoeg manieren om de bewoners een dag extra aandacht te geven. Hans van Doorn, teammanager automatisering: “Een meer dan welkome afwisseling waarbij het respect en begrip naar de collega’s toe alleen maar gegroeid is”.