‘Bied plaats aan doktersassistent in opleiding’

Huisartsenpraktijken hebben het aan zichzelf te wijten dat ze niet genoeg doktersassistenten kunnen vinden. Dat stelt huisarts Teus Dorresteijn uit Ederveen. “Huisartsen voeren altijd als argument aan dat ze te weinig ruimte of tijd hebben. Maar wat je investeert, krijg je ook terug. Bij ons is altijd een stagiaire aanwezig die opgeleid wordt tot doktersassistent.”

PREMIUM
Huisartsen klagen over een tekort aan doktersassistenten, maar ze hebben dat tekort aan zichzelf te wijten. Dat stelt Teus Dorresteijn, al bijna dertig jaar huisarts in Ederveen. “Een goed opgeleide doktersassistent is goud waard. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om hun opleiding te faciliteren.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.