Community Abonneren
×

Vtel benadrukt focus op zorg met nieuwe naam Vcare connect

Van telecomaanbieder naar koploper in zorgcommunicatie. Vtel telecom heeft de afgelopen 25 jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De toekomst van Vtel telecom als innovatieve communicatiepartner in de gezondheidszorg vraagt om een nieuwe identiteit. Per 1 oktober 2019 gaat Vtel verder onder de naam Vcare connect.

Het Enschedese bedrijf heeft zich tot een vooraanstaande naam in de zorg ontwikkeld, als absolute marktleider bij de huisartsenposten, waardoor 13,5 miljoen inwoners van Nederland ‘s avonds en in het weekend probleemloos, via het Vcare-platform, een zorgspecialist kunnen bereiken. De nieuwe naam Vcare connect past bij de profilering van betrouwbare communicatiepartner in de zorg. De zakelijke markt blijft ook in de toekomst een speerpunt voor Vcare.

De gezondheidszorg verandert en Vcare connect verandert mee

De vraag naar zorg wordt steeds groter. De patiënt van vandaag verlangt 24/7 beantwoording van zijn of haar zorgvraag waardoor de, toch al schaarse, zorgverlener enorm onder druk staat. Om kwalitatief goede zorg te kunnen blijven verlenen is innovatie noodzakelijk. Gerard Olde Olthof, directeur Vcare: “Een vernieuwende manier van communiceren is essentieel om zorgverleners te ontzorgen. Het is onze missie om zorgverleners zodanig te faciliteren dat zij warme zorg kunnen leveren.”Vcare biedt communicatieoplossingen die, ondersteund door software, werkprocessen bij zorgorganisaties efficiënter maken.

Communicatieplatform gekoppeld aan zorginformatiesysteem

Het Vcare communicatieplatform, groot geworden in de eerstelijnszorg alwaar veelgebruikt door patiënten, huisartsenposten, praktijken en apotheken, wordt ook steeds meer ingezet in de tweede- en derdelijnszorg. Het Vcare platform biedt in totaal 17 applicaties waaronder; herhaalrecepten, gespreksopname, chatfunctie, rapportagetool, doorschakeling, planner, beller identificatie en een alarm bij geweldsincidenten.

Belangrijk voor veel zorgorganisaties is de mogelijkheid om het Vcare-platform te koppelen aan hun zorginformatiesysteem. Olde Olthof: “Deze koppeling komt niet alleen de gebruiksvriendelijkheid ten goede, maar zorgt ook voor snelheid en efficiency. Dat is van essentieel belang voor een toekomstbestendig zorgproces.” Een voorbeeld van de mogelijkheden is het identificeren van de patiënt voorafgaand aan een telefoongesprek met de zorgverlener. Door het BSN-nummer al in het keuzemenu uit te vragen, wordt het juiste patiëntdossier aan de zorgverlener getoond. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar hiermee wordt ook de foutgevoeligheid verlaagd.

Hoge eisen aan digitale veiligheid

De zorgsector is koploper in het aantal gemelde datalekken. Olde Olthof gelooft niet in communicatie over het internet vanwege de kwetsbaarheid en werkt alleen met volledig beheerde en beveiligde netwerken, door gebruik van eigen VPN-verbindingen of verbindingen van E-Zorg en meervoudige routeringen. Dit maakt het telefoneren en delen van data veilig en betrouwbaar in tegenstelling tot internettelefonie. De Vcare oplossingen die ontworpen zijn voor de complexe omgeving van de zorg, waarin betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit cruciaal zijn, blijken ook in de zakelijke markt succesvol.

Vcare verbindt

De naam Vcare connect geeft een goede weergave van de ambities in de zorgsector. Vcare verbindt zorgspecialisten met patiënten of cliënten, Vcare verbindt organisaties met bedrijven, Vcare verbindt technieken en processen én Vcare verbindt telefoonlijnen. Vcare connect. De naamswijziging valt samen met de lancering van de nieuwe website: www.vcareconnect.nl