Data ontsluiten met gezondheidsportaal PAZIO

Het gezondheidsportaal PAZIO, onderdeel van het UMC Utrecht, biedt mensen online toegang tot de diensten op het gebied van zorg en welzijn waarvan zij gebruikmaken. “Feitelijk wat de PGO behoort te doen”, zegt directeur André Dekker.

PREMIUM Data ontsluiten met gezondheidsportaal PAZIO
We willen iets met eHealth. Met dat verzoek vanuit de toen nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn begon het, zo’n tien jaar geleden. André Dekker, van huis uit verpleegkundige maar later informatica gaan studeren én zijn MBA gehaald, had er wel interesse in. “Komen tot één digitale voordeur waarachter patiënten alle informatie over de zorg op één plaats vinden, met respect voor alle verschillende digitale systemen die de aanbieders gebruikten, dat leek me interessant”, zegt hij.Dekker schreef een projectplan, ontving een startsubsidie van het ministerie van Economische Zaken en ging in gesprek met HIS-, ZIS- en KIS-leveranciers. Hiermee werd de basis gelegd voor PAZIO, het overkoepelend eHealth-platform waarin de onlinediensten voor meerdere zorg- en welzijnsaanbieders bij elkaar worden gebracht. En toen het eenmaal stond, meldden zich vanzelf de partijen in zorg en welzijn die wilden meedoen.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.