Community Abonneren
×

Congres de eerste lijn in 2020-2030

Congres over de toekomst van de eerstelijns gezondheidszorg

congres eerste lijn

Guus Schrijvers Academie organiseert op 6 maart in Stadion Galgewaard Utrecht het congres De eerste lijn in 2020-2030: regionalisatie, zorgvernieuwing en governance.

In vier plenaire sessies, negen flitspresentaties en tien parallelsessies komen de ontwikkelingen op deze drie niveaus aan de orde. Anoeska Mosterdijk, Vera Kampschoer, Irma van der Pluijm en Guus Schrijvers werken al jaren in de eerste lijn en kennen de ontwikkelingen op de drie niveaus door en door. Zij tekenen voor het programma op 6 maart. Het programma is hier te downloaden.

In de voorbereiding op het congres houdt Schrijvers een aantal interviews met mensen over hun visie op de eerstelijns gezondheidszorg. De interviews met adviseur Leo Kliphuis en InEen-directeur Anoeska Mosterdijk zijn al gepubliceerd. Interviews die nog volgen zijn met Tjard Schermer (Nivel), Karin Groeneveld (huisarts), Rob Linde (Zorggroep Almere), Jan Berndsen (Lister), Joba van den Berg (Tweede Kamer, CDA), Stella Zonneveld (ROH Amsterdam), Wilma Göttgens-Jansen (Radboudumc), Patrick Bindels (Erasmus MC), Mireille Minkman (TIAS Tilburg) en Vera Kampschoer (Zorggroep Almere).