Community Abonneren
×

De zorg is slechts het vertrekpunt voor NLBeter

De nieuwe politieke partij NLBeter is opgezet door zorgprofessionals en zorg heeft ook een belangrijke plaats in het programma van de partij. Maar NLBeter een one issue partij noemen is beslist onterecht, stelt initiatiefnemer Ronald Mann. Het kernthema is duurzaamheid.

PREMIUM NLBeter

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Waarom niet een duidelijke oppositiepartij- de huidige regering blijft steevast op hun stoel zitten, niets maar dan ook niets in landsbelang, alleen maar gericht op eigen profijt. Waar zijn die mannen en vrouwen met „rechte ruggen“ en zonder „gelik“? Als jullie eens beginnen met alle werknemers in jullie programma aan te spreken, inplaats van de genoemde hoger opgeleiden, zou er een resultaat te boeken zijn voor een ommekeer van dat huidige systeem! Maar zolang de bevolking in 5 en meer Kategorien gedeeld wordt, doet men er verstandig aan ook julie programma onder de loep te leggen. In principe juig ik een verandering toe die hoognodig is.

  2. Als medewerker in de zorg herken ik veel dingen die anders kunnen. Indien mogelijk zou ik graag mijn steentje bijdragen.

  3. Goed verhaal. Mijn stem hebben ze. De werkvloermedewerkers in de zorg, de juf van mijn dochter en de verpleegster van mijn moeder vertellen hetzelfde verhaal! Voelen zich telkens met een kluitje het riet in gestuurd. De VVD met Schippers en de Marktwerking is een grote sof geworden. De controlebehoefte is doorgeschoten, ik weet soms niet eens waarom ik iets invul, de cliënt moet weer eens wachten tot ik tijd heb, de administratie moet af, de suïcidale cliënt moet letterlijk haar uitstellende vermogens raadplegen. De ambulancebroeders komen de laatste tijd ook alles behalve relaxt over. Opgejaagd door de werkdruk. En als er controle komt van inspectie of een Audit dan gaat het over…. Juist, niet over inhoud, de zorg zelf, maar over richtlijnen, de vorm van zorgplannen, het DBC’en, het opstellen van signaleringsplannen, suicidepreventieplannen, cleandeskpolicy enz. Ik zit er met grote ogen naar te kijken want ik ben bezig de cliënt en haar omgeving te normaliseren en voor te bereiden op een terugkeer… Cliënten hebben soms heel treffend een hele papierwinkel bij zich bij opname, en ze praten er oppervlakkig weifelend over, al die plannen gemaakt ‘over’ hen. Ze zijn gebaad bij voldoende tijd voor echt contact, er achter komen wat voor hen belangrijk is (herstelgerichte zorg zoals in veel BW’s gehanteerd) i. p. v. in een protocol geduwd worden! En dat geldt precies zo voor medewerkers. Laat ze uitblinken.

Comments are closed.