Huisartsenzorg in crisis: een column

De huisartsenzorg is in crisis, schrijft huisarts Harry de Graaf in de column ‘Over 5 jaar’. Een aantal passages.

PREMIUM Huisartsenzorg in crisis
De Graaf stelt vast: “Er zijn te weinig dokters, de zorg wordt steeds complexer, er is een groeiende polarisatie tussen praktijkhouders en waarnemers, praktijkhouders kunnen niet op vakantie en er is steeds weer te weinig tijd om goed consult te draaien. Om hieraan het hoofd te bieden, zijn we veel meer werk gaan doen voor dezelfde (lage) vergoeding. Daar zijn we zelf ook schuldig aan. We kunnen zo moeilijk nee zeggen. Velen van ons kiezen er dan voor parttime te werken om het vak vol te houden. Niet voor niks is de burn-outratio onder huisartsen hoog. Ook ik ‘faalde’ en ben minder gaan werken…”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.