Event Abonneren
×

Huisartsencoöperatie: ruimte voor goede zorg geven

Huisartsencoöperaties moeten dokters ruimte voor goede zorg geven, maar hen ook meenemen in de ontwikkelingen die hun vak beïnvloeden.

PREMIUM Huisartsencoöperatie: ruimte voor goede zorg geven
Het laatste wat een huisartsencoöperatie wil, is de dokters het gevoel geven dat die niet meer ‘van ons’ is. Bij Cohesie dreigde precies dat wel te gebeuren, bleek uit een inventarisatie onder de aangesloten huisartspraktijken. “De huisartsen misten de betrokkenheid en vonden dat de algemene ledenvergaderingen te veel waren voorgekookt”, vertelt Sylvia Wessels. “Het was duidelijk dat een andere koers nodig was.”Die andere koers is ingezet langs drie lijnen van bestuurlijke wijzigingen: de terugkeer naar een tweehoofdige raad van bestuur, het verstevigen van de raad van afgevaardigden en het onderbrengen van de huisartsenposten in de coöperatie. Daarmee heeft de organisatie veranderingen doorgevoerd die zorgen dat goede samenhang tussen twee doelstellingen wordt gerealiseerd: de huisartsen moeten ruimte voor goede zorg ervaren en tegelijkertijd worden meegenomen in de ontwikkelingen die hun vak beïnvloeden.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.