Event Abonneren
×

Praktijkhouderschap aantrekkelijk maken

Praktijkhouderschap: hoe maak je het aantrekkelijk voor aanstormende huisartsen? Hoe laat je ze ‘landen’ wanneer ze uit de opleiding komen en gaan werken?

PREMIUM Praktijkhouderschap aantrekkelijk maken
Praktijkopvolging is een probleem met twee kanten. Enerzijds zijn er de zittende huisartsen die te laat gaan nadenken over opvolging. “Daar moet je al vijf jaar voor je pensioen aan beginnen”, zegt Carolien van Leeuwen. “En als je je kansen op opvolging écht wilt vergroten, moet je opleider worden. Je komt dan in contact met de jonge generatie. En je leert loslaten omdat je ziet dat een andere dokter met andere opvattingen en uitgangspunten je patiënten behandelt en dat dat ook goed gaat.”Aan de andere kant zijn er de jonge huisartsen die terugschrikken voor praktijkopvolging vanwege al het ‘gedoe’ dat bij praktijkvoering komt kijken. “En die worden tijdens hun opleiding ook nog afgeschrikt door zittende huisartsen die uitgebreid over dat ‘gedoe’ vertellen”, zegt Van Leeuwen.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.