Veldhoven kijkt naar het complete plaatje van het sociaal domein

Veldhoven kijkt in de dienstverlening aan inwoners naar het complete plaatje van het sociaal domein: Wmo, Jeugdwet en Participatiewet.

PREMIUM Veldhoven kijkt naar het complete plaatje van het sociaal domein
Mariënne van Dongen kan worden beschouwd als de belichaming van de integrale aanpak die de gemeente Veldhoven sinds 2017 hanteert voor het sociale domein. Zij zegt: “Tot die tijd had ik als wethouder de voorzieningen en instrumenten van de Wmo en Participatiewet in mijn portefeuille. Niet die van de Jeugdwet dus. In de voorbereiding op mijn tweede bestuursperiode maakte ik de wens kenbaar het hele sociale domein in één hand te hebben. Ik had gemerkt dat zaken uit de drie wetten vaak veel met elkaar te maken hebben. Natuurlijk, we hebben ook enkelvoudige vragen, maar voor een groot deel, zeker bij de complexere casuïstiek, spelen er bij burgers en families altijd vraagstukken op verschillende terreinen.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.

Comments are closed.