Nazorg kanker: persoonlijke relatie arts en patiënt belangrijk

Nazorg kanker: persoonlijke relatie arts en patiënt belangrijk

PREMIUM Nazorg kanker
Borstkankeractivist Désirée Hairwassers schrijft voor De Eerstelijns de column ‘Over vijf jaar’. Een passage: “We zien in het huisartsenvak zoveel fragmentatie, dat ik bang ben dat de persoonlijke relatie tussen huisarts en patiënt geheel verloren gaat. Soms hoor ik in reactie hierop: “Wat maakt het nu uit wie degene is die naar je schimmelnagels kijkt?”, maar zo simpel is de realiteit helaas niet.”Ze vervolgt: “Voor een kleine klacht maakt het niet uit wie je tegenover je treft in de spreekkamer, maar de huisarts is er voor veel meer dan kleine klachten alleen. Als het om grotere problemen gaat – de nazorg bij kanker bijvoorbeeld – dan is toch echt heel waardevol dat die je verhaal kent. En dat die dermate betrokken is dat die aan het einde van de dag bij het naar huis gaan nog even denkt: “Hoe zou het met mevrouw Bakker gaan?”.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.