Event Abonneren
×

Welzijn op Recept: meer samenwerking gemeente en zorgverzekeraars

Welzijn op Recept: voor het optimaliseren hiervan moet de samenwerking van gemeenten met de zorgverzekeraars worden versterkt. Dat stelt Jan Joost Meijs.

PREMIUM
Hoe komt een huisarts tot de ontwikkeling van een gedachtegoed als Welzijn op Recept? In de kern heel simpel: door een data-analyse toe te passen op zijn eigen patiëntenpopulatie, en daarvan te leren dat een groep van 950 patiënten vijf keer per jaar naar de praktijk kwam met niet-medische klachten.“Zo begon het”, vertelt Jan Joost Meijs, tegenwoordig voorzitter van het Landelijk kennisnetwerk Welzijn op Recept. “In die tijd las ik net Mentaal vermogen. Investeren in geluk van Jan Auke Walburg. Zijn kernvraag – wat heb je nodig om gelukkig te worden – sloot naadloos aan bij wat ik dacht wat voor die 950 patiënten nodig was.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.