Event Abonneren
×

Buurtdokters: ontzorgen in praktijkovername en -management

Buurtdokters is een initiatief om de discussie over praktijkopvolging in de huisartsenzorg uit de impasse halen door een nieuw model te bieden.

PREMIUM Buurtdokters: ontzorgen in praktijkovername en -management
Een praktijk zonder het gedoe van een praktijk. Dat is een uitnodiging die jonge huisartsen aan het denken moet zetten. En de bedenkers ervan, bijeengekomen onder de naam Buurtdokters, beseffen terdege dat dit nodig is. Wouter van Dijk is basisarts en jurist, Bob Verhagen deed als consultant ervaring op in de zorg.“De komende vijf jaar gaat veertig procent van de huisartsen met pensioen”, zegt Verhagen, “en jonge huisartsen hebben andere wensen. Ze willen flexibiliteit, ze willen parttime werken en ze schrikken terug voor alle gedoe dat praktijkhouderschap met zich meebrengt.” Van Dijk: “Huisartsen hebben steeds minder het gevoel dat ze de zorg kunnen leveren zoals ze dat willen. Ze zoeken een nieuw model en dat willen wij bieden: een netwerk waarin we elkaar kunnen helpen en waarin ze de praktijk wat de zorgverlening betreft kunnen inrichten zoals ze zelf willen.”Een van de jonge huisartsen die dit laatste graag wil is Justin Leenders, sinds 2019 praktijkhouder in Amsterdam. De problematiek van praktijkhouderschap herkent hij. “Samen met mijn maat ben ik betrokken bij Buurtdokters om het achterliggende concept uit te rollen.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.