Event Abonneren
×

Danka Stuijver: ‘Patiënten én zorg beter maken’

Danka Stuijver, bekend van haar columns in de Volkskrant, heeft de ambitie niet alleen patiënten beter te maken, maar ook de zorg. Een portret van deze huisarts.

PREMIUM
Als inmiddels ervaren columnist heeft Danka Stuijver direct een voorbeeld bij de hand van waarover ze zich verbaast in de zorg: “Het beddentekort in de ziekenhuizen nu met de coronacrisis. We hebben nu de aandacht van de media en politiek Den Haag, maar de zwakke plekken in de zorg zaten er natuurlijk al langer. Bij iedere griepgolf zijn huisartsen aan het leuren met patiënten die ze nergens kwijt kunnen. Waarom hebben we niet standaard een centrale beddencoördinator in Nederland zoals we die nu met de coronacrisis wel hebben? Daarmee zouden we de zorg een stuk efficiënter kunnen inrichten.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.