Event Abonneren
×

Financiële problemen

Financiële problemen zijn een bron van psychische, sociale en lichamelijke sores. De eerste lijn heeft hier een essentiële rol in, vindt lector Roeland van Geuns

PREMIUM Financiële problemen
Wie schulden heeft, heeft meer dan enkel financiële problemen. Zorgen over het tekort aan geld, over leningen, over afbetalingen, zijn op zich een probleem, maar werken ook door in psyche en gezondheid. Stress, slapeloosheid, depressie, huiselijk geweld, hoofdpijn, maag- en buikklachten enzovoort. Tijdige signalering van financiële problematiek gevolgd door een passende aanpak zijn gezamenlijk preventie bij uitstek. En de brede eerste lijn, inclusief sociaal domein, heeft daar een belangrijke rol in.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.