Event Abonneren
×

Flexdokters: ‘Ik heb nu meer ruimte om huisarts te zijn’

Flexdokters staat voor: meer contact met de patiënt, zinnige zorg, aandacht voor leefstijlgeneeskunde én huisartsenzorg 24 uur per dag.

PREMIUM Flexdokters: ‘Ik heb nu meer ruimte om huisarts te zijn’
“Ik ben er volledig door opgebrand. Ik zag elke tien minuten een patiënt in de spreekkamer, en ik dacht continu: in tien minuten kan ik niets voor deze patiënt doen. Dan bleken er zoveel vragen schuil te gaan achter de klacht, een verkeerde leefstijl, boosheid, verdriet, ik kon er niets mee in zo’n korte tijd. Ik dacht vooral: waarom is er niet eerst bloed geprikt, een foto gemaakt? Dan had ik het consult beter kunnen voorbereiden. En beter kunnen inschatten of een face-to-face-consult nodig was. Nu kon ik alleen maar reactieve zorg bieden en de patiënt na tien minuten weer de spreekkamer uitkrijgen. Dat is geen huisartsenzorg.”Nee, Marieke Bon, huisarts bij Flexdokters, hield het niet meer vol, haar eigen huisartsenpraktijk in Aalsmeer. Onnodige consulten, geprotocolleerde zorg, het gevoel dat ze geen zinnige zorg kon leveren, ze was er klaar mee. Ze bloeide pas op toen ze afgelopen zomer bij Flexdokters aan de slag kon, een innovatief huisartsenconcept gebaseerd op de ideeën van huisarts Vladan Ilić. In zijn eigen huisartsenpraktijk Westerdokters in Amsterdam werkt hij er al langer mee.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.