Event Abonneren
×

Praktijkmanager: vak op weg naar volwassenheid

De praktijkmanager staat bijna twee jaar in de Cao Huisartsenzorg. In steeds meer praktijken is de functie niet meer weg te denken.

PREMIUM Praktijkmanager: vak op weg naar volwassenheid
Op het vlak van praktijkmanagement is Klara Knapen pionier van het eerste uur. In 2012 rolde ze er min of meer bij toeval in. Zonder achtergrond in de huisartsenzorg ging de officemanager aan de slag in drie praktijken. “Een functiebeschrijving was er niet. Het was echt zoeken naar de taken en verantwoordelijkheden die horen bij het praktijkmanagement. Met vallen en opstaan heb ik het vak geleerd.”De professionalisering van het praktijkmanagement kwam de afgelopen jaren in een stroomversnelling. Zo ontstond beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Praktijk Management (NVvPM), waarvan Knapen waarnemend voorzitter is. Ook kwamen er opleidingen voor praktijkmanagers. Bij een hiervan is Knapen coördinator en docent.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.