Event Abonneren
×

Astma-ketenzorg: ‘Voor iedere patiënt een waardevolle bijdrage’

Astma-ketenzorg: Regien Kievits, medisch directeur van Zorggroep Chronos, vindt het “niet meer dan logisch” dat dit wordt geboden.

PREMIUM Astma-ketenzorg: ‘Voor iedere patiënt een waardevolle bijdrage’
“Eigenlijk hadden we het altijd een beetje raar gevonden dat voor de chronische obstructieve longziekte COPD ketenzorg wel nuttig zou zijn en voor astma niet.” Het antwoord van Regien Kievits op de vraag waarom Zorggroep Chronos met astma-ketenzorg wilde starten kan niet duidelijker zijn. “Als je wacht op klachten ben je te laat”, vervolgt ze. “Effectief medicatiegebruik en compliance, goed ziektebegrip en prikkels vermijden, voorkomen veel ziektelast bij astma. Net als bij COPD. Bovendien was de opzet van het ketenzorgprogramma COPD grotendeels te kopiëren voor astma-ketenzorg, dus het was ook niet moeilijk op te zetten.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.