Community Abonneren
×

“Welzijn is méér dan gezondheid en klinische uitkomsten”, zegt Jane Murray Cramm. “Het gaat ook om iemands mentale en sociale welzijn.”

“Welzijn is méér dan gezondheid en klinische uitkomsten”, zegt Jane Murray Cramm. “Het gaat ook om iemands mentale en sociale welzijn.”

PREMIUM ‘Welzijn: kijk naar iemands fysieke, mentale én sociale kant’

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Beste Jane.
    Ik ben het eens met deze stellingen,maar wil er toch ook nog bijvoegen,dat ikzelf,(met best wel een opleiding),ook soms moeten heb,met de hele digitale nieuwe wereld,waar we in een sneltrein naar toe racen..en dat voelt soms best wel akelig ,als je toch al ziek bent en dus niet in goeie doen.

    1. Heel herkenbaar. Ik heb dat zelf ook, terwijl ik 40 uur in de week me bezig houd met persoonsgerichte zorg. Als ik het zelf al lastig vind om goede zorg te krijgen en mijn klachten/behoeftes duidelijk te maken, hoe moet dat dan wel niet voor iemand zijn die veel minder bekend is met de zorg? Oplossingen als e-Health, zelf-management en samen beslissen maken het niet altijd makkelijker in de zorg. Dat komt met uitdagingen voor alle patiënten, maar bij uitstek voor degene die minder vaardig zijn.

Comments are closed.