Event Abonneren
×

Elnathan Prinsen: ‘Structurele samenwerking huisarts en psychiatrie’

Elnathan Prinsen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), pleit voor structurele samenwerking tussen huisarts en psychiatrie.

PREMIUM Elnathan Prinsen: ‘Structurele samenwerking huisarts en psychiatrie’
Meer nadruk ligt sinds kort op versterking van de samenwerking tussen eerstelijnsgezondheidszorg en sociaal domein. Het doel: mensen snel gerichte hulp kunnen bieden en voorkomen dat problemen escaleren of dat op de verkeerde plaats wordt behandeld. Zorgt dat voor verbetering of is het juist een extra complicerende factor? Elnathan Prinsen: “Dat is een behoorlijk fundamentele vraag. We weten dat de poh-ggz zich ook bezighoudt met sociaal-maatschappelijke problemen van mensen. Dat is op zich mooi, maar leidt wel tot de vraag of dat deel van hun werk bij de ggz hoort of bij het sociaal domein.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.