Event Abonneren
×

Herstelcirkel Psychische Kracht: brug tussen zorg en welzijn

De Herstelcirkel Psychische Kracht is een groepsgerichte aanpak gericht op sociaal herstel van mensen met chronische angst- en depressieve klachten.

PREMIUM Herstelcirkel Psychische Kracht: brug tussen zorg en welzijn
Onmacht, dat is wat Inge Nobacht, huisarts in Huisartsenpraktijk Nijmegen/Oosterhout-Noord, kan voelen wanneer een patiënt met chronische angst- of depressieve klachten zich in haar spreekkamer meldt. “Ik kan zo weinig voor ze doen, ik kan dan wel weer medicatie voorschrijven of ze doorverwijzen naar een psycholoog of psychiater, maar ik weet dat dat niet is wat ze nodig hebben. Het zijn patiënten die thuis zitten, sociaal geïsoleerd zijn, zich eenzaam voelen, dát is de pijn die ze voelen. Daar helpt geen pil of psychiater tegen.”Het zette Nobacht en haar collega Tim Olde Hartman aan het denken. Ze besloten deelnemers met chronische angst- en/of depressieve klachten bij elkaar te brengen in de zogenoemde Herstelcirkel in de wijk - Psychische Kracht.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.