Community Abonneren
×

Primeur voor HCDO met ‘Ochtendspits assistentes’

Begin juni is de ‘Ochtendspits’ voor doktersassistentes in de regio Deventer in première gegaan. Het is een idee en initiatief van de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO).

Ochtendspits Deventer

De HCDO is hiermee de eerste organisatie in Nederland die op deze manier actief bezig is om de kennis van haar doktersassistentes op een speelse en snelle manier actueel te houden. Inmiddels doen er meer dan 250 assistentes/triagisten mee. Doel van deze Ochtendspits is de kennis goed op peil te houden en door herhaling kennis beter te laten beklijven. 

Tweemaal per week, vroeg in de ochtend, ontvangen niet alleen huisartsen maar nu ook de assistentes in de regio Deventer een e-mail met een meerkeuzevraag om de kennis te testen. Als je een antwoord aanklikt krijg je direct een toelichting en eventueel een verwijzing naar een website voor achtergrond informatie. Het duurt nog geen minuut. Het is niet de bedoeling er een prestatiescore aan te koppelen en de scores zijn alleen op groepsniveau inzichtelijk. In de statistieken is te zien hoe goed de score is. Indien nodig wordt er een nascholing georganiseerd met betrekking tot het onderwerp. Ook worden er enkele weken na een cursus of nascholing nog een paar ‘opfrisvragen’ gesteld in de Ochtendspits.

De Ochtendspits voor huisartsen werd 5 jaar geleden al gestart in Zwolle en is een groot succes gebleken. Honderden huisartsen doen inmiddels actief mee en beantwoorden de vragen. De Ochtendspits voor huisartsen is inmiddels in meerdere regio’s aangeschaft.

Ook een Ochtendspits voor assistentes binnen uw huisartsenzorg introduceren? Wilt u meer weten of heeft u andere vragen aan de HCDO? Neemt u contact op met de HCDO via  info@hcdo.nl of bel 0570- 501770 of kijk op https://www.hcdo.nl