Congres Abonneren
×

De Eerstelijns: van losstaand tijdschrift naar multimediaplatform

De Eerstelijns ontwikkelt zich vanaf 2020 van een losstaand tijdschrift tot een volwaardig multimediaplatform.

App Eerstelijns

Nu bladert de lezer nog een tijdschrift door, op zoek naar inhoud die op dat moment voor hem of haar relevant is. Vanaf volgend jaar kun je direct online precies die informatie over de eerstelijnsgezondheidszorg vinden die aansluit bij je dagelijkse informatiebehoefte. Het tijdschrift De Eerstelijns blijft hiertoe bestaan, maar dan in de vorm van een online magazine met een slimme zoekfunctie. Die maakt het mogelijk direct die items te selecteren die op dat moment interessant zijn, geheel op maat voor iedere individuele lezer. Bovendien werkt die zoekfunctie als bibliotheek om in één oogopslag alle publicaties te vinden die een lezer op dat moment bijeen wil hebben om zich te verdiepen in een onderwerp als bijvoorbeeld ict, het sociaal domein of preventie.

Actuele nieuwsbron

Met deze stap is De Eerstelijns niet langer een op zichzelf staand tijdschrift, maar vormt het online één geheel met de content die los van het tijdschrift gepubliceerd wordt op www.de-eerstelijns.nl. De tijd tussen interview en publicatie van artikelen wordt drastisch verkort doordat we in het productieproces afscheid nemen van drukken en verzenden. Dit vergroot de samenhang tussen alle nieuwsitems sterk en het vereenvoudigt en verbreedt de zoekfunctie. De Eerstelijns is hiermee niet langer een magazine voor organisaties, maar een gestructureerde en uiterst actuele nieuwsbron voor mensen die werkzaam zijn in organisaties. 

Masterclass 

Maar er is meer, veel meer. De combinatie van het online magazine De Eerstelijns met het overige nieuws is slechts één van de drie pijlers. De tweede pijler rust op de wetenschap dat de hedendaagse lezer geen genoegen meer neemt met een vakblad dat alleen informatie zendt. Hij of zij gaat op zoek naar duiding van het nieuws en vindt die het liefst zo dicht mogelijk bij de nieuwsbron. Ook dat bieden wij, via de Masterclass Eerstelijns Bestuurders en de cursussen van de Academie De Eerstelijns.  

Congressen

Dan is er ook nog de zeer relevante derde pijler van De Eerstelijns Community: de congressen en rondetafelbijeenkomsten. Met het Eerstelijns Congres

van 3 en 4 juni hebben we de toon gezet voor wat een congres voor deze doelgroep moet bieden. Dit congres heeft zich bewezen als hét kennis- en netwerkevent voor de eerstelijnszorg en het sociaal domein. Een volledig geaccrediteerd congres voor huisartsen, sociaal geneeskundigen en professionals in het sociaal domein. Op 8 oktober 2021 gevolgd door een extra offline netwerkevent in Hotel Bilderberg Résidence Groot Heideborgh, waar alle partijen elkaar kunnen ontmoeten om in real life bij te praten en kennis te delen. 

Met de online community met de drie pijlers – nieuws / magazine, Masterclass / Academie De Eerstelijns, congressen / rondetafelbijeenkomsten – bieden we u een podium om nieuws op te halen, te brengen, te verdiepen, te delen en erover te discussiëren. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst van media. Een toekomst waarin media oneindig veel meer inhoudt dan: wij komen nieuws brengen en u consumeert het. U bent onderdeel van het nieuws en participeert er actief in. 

De Eerstelijns

Iedereen die gebruikmaakt van De Eerstelijns app heeft toegang tot de community. De unieke plaats waarin professionals in de eerstelijnsgezondheidszorg en het sociaal domein hun identiteit kunnen delen en hun opvattingen kunnen toetsen.