Event Abonneren
×

Blended care bij huisartsenpraktijk in Uden-Zuid

Blended care: tijdens een symposium van zorgverzekeraar VGZ werd onlangs een huisartsenpraktijk belicht die deels fysiek en deels digitaal opereert.

PREMIUM
Huisartsenpraktijk De Morgen in Uden-Zuid heeft drie huisartsen, vier praktijkondersteuners en vier assistenten. Het is een praktijk die gebruikmaakt van twee portalen, of dríe als je de deur van de fysieke praktijk meetelt. Het eerste portaal is een digitaal inloopspreekuur dat van 08.15 tot 09.00 uur bereikbaar is. Het tweede is het patiëntportaal ‘Uw Zorgonline’. Tijdens het symposium Digitalisering in de huisartsenzorg van zorgverzekeraar VGZ op 23 juni vertelde huisarts Pieter van Tiel dat aan de keuze voor digitalisering verschillende redenen ten grondslag lagen. Het gaat om: vermindering van de werkdruk in de praktijk, besparing van werkruimte, voorsorteren op nieuwe vormen van zorg en op het dreigende tekort aan huisartsen en assistenten en een extra communicatiekanaal bieden voor de patiënt.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.