Event Abonneren
×

Gezondheidsapps: ISO-kwaliteitsnorm

Het aantal gezondheidsapps is in de afgelopen jaren geëxplodeerd. De nieuwe ISO-kwaliteitsnorm helpt door de bomen het bos te zien

PREMIUM
De bomen en het bos. Dat probleem is exact de bestaansreden van het National eHealth Living Lab (NeLL), aldus hoogleraar huisartsgeneeskunde en huisarts Niels Chavannes. “Het aanbod aan gezondheidsapps en patiëntportalen is enorm. Wereldwijd zijn er naar schatting 350.000 apps beschikbaar, waarvan het grootste deel echt onzinnig is. Geen enkele instantie controleert of een app meerwaarde heeft, het is een soort wildwest. En corona heeft deze digitale zorg alleen maar versterkt.” Niet alles is slecht, benadrukt de initiatiefnemer en het bestuurslid van NeLL, die bij het Leids Universitair Medisch Centrum een leerstoel bekleedt rondom e-health. “Maar helaas zien we bij NeLL dat slechts tien tot vijftien procent van de e-health-toepassingen mogelijk zinvol en aantoonbaar goed is.” 
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.