Community Abonneren
×

K-EETi is live

Interactief, informatief en intercollegiaal advies over eetstoornissen bij kinderen en jongeren

Nu live: telefonische advieslijn eetstoornissenzorg K-EETi voor zorgprofessionals 

Kinderen en jongeren met een eetstoornis moeten eerder worden herkend, beter worden begrepen en eerder en beter worden behandeld. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat zorg- en jeugdhulpprofessionals toegang hebben tot relevante kennis en expertise. Daarom start K-EET, landelijke ketenaanpak eetstoornissen, met de collegiale, telefonische advieslijn voor zorg- en jeugdhulpprofessionals K-EETi. Vanaf nu iedere werkdag bereikbaar tussen 12.00 en 13.00 uur via 085-760 3375.

Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als zorg- of jeugdhulpprofessional op toegankelijke wijze casuïstiek bespreken met een expert. De experts van K-EETi denken mee en geven praktisch en inhoudelijk advies over de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis en hun ouders. Met K-EETi versterken we andere zorg- en jeugdhulpprofessionals in het nemen van beslissingen, en willen we vroegtijdige en effectieve behandeling van kinderen en jongeren stimuleren. 

K-EETi: bereikbaar voor alle disciplines

Herkennen van symptomen van een eetstoornis, maar niet weten welke stappen te zetten? Wat te doen als een patiënt al is aangemeld voor een behandeling, maar nog op de wachtlijst staat? Hoe te handelen bij complexe casuïstiek of co-morbiditeit? Of advies nodig in welke handvatten aan het gezin gegeven kunnen worden? Met al deze vragen en meer kunnen zorg- en jeugdhulpprofessionals terecht bij K-EETi. K-EETi is bereikbaar voor allerlei disciplines: voor (kinder-, jeugd- of huis)artsen, praktijkondersteuners, of diëtisten, in de specialistische GGZ of juist in de eerstelijnshulpverlening. 

Experts in zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis

De experts die advies geven bij K-EETi zijn zelf zorgprofessionals en hebben ruime ervaring en expertise in de zorg voor kinderen en jongeren met een eetstoornis, zoals kinder- en jeugdpsychiaters, kinderartsen en verpleegkundig specialisten. Bellers worden doorgeschakeld naar de dienstdoende expert. Hiervoor betaal je alleen je gebruikelijke belkosten. Weet je niet zeker of je vraag thuis hoort bij K-EETi? We denken graag met je mee! 

Om de werking van K-EETi te kunnen monitoren en evalueren houden wij gegevens bij over de casus en de adviesvrager. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met deze gegevens kun je terecht op de website van K-EETi

Elke werkdag tussen 12:00 en 13:00 uur bereikbaar via 085-7603375