Community Abonneren
×

Marc van Kempen nieuwe General Manager van Qualizorg

22 september 2021 – Marc van Kempen is aangesteld als General Manager van Qualizorg, dochterorganisatie van CompuGroup Medical. Van Kempen heeft ruime ervaring opgedaan in diverse nationale en internationale management functies in het domein van digitale gezondheidszorg, waaronder bij Merck Sharp & Dohme, Teva Pharmaceuticals en ProPharma Group Europe.

Marc van Kempen: “Mijn achtergrond als fysiotherapeut heeft bij mij altijd een rol gespeeld in mijn visie en keuzes in mijn carrière. Zo besef ik me onder andere dat de kwaliteit en beschikbaarheid van data heel belangrijk is bij de kwaliteit van besluitvorming in de zorg. Ik zie Qualizorg dan ook als een mooie en logische stap in mijn carrière.”

Binnen de digitale gezondheidszorg heeft Van Kempen veel ervaring met het realiseren van publieke-private samenwerkingen op drie functionele gebieden: connectiviteit, automatisering en ‘advanced analytics’. Deze samenwerkingen hebben geleid tot een beter inzicht van de patiënt in de eigen gezondheid en de grotere beschikbaarheid van relevante data waardoor betere gepersonaliseerde behandelingen toegepast kunnen worden. In 2018 werden hiermee drie awards van de NHS (UK) behaald, te weten die voor “Innovation Technology”, “The Best Patient Materials” en “The Best Patient story”.

Van Kempen: “Bij Qualizorg zie ik een ontzettend gedreven en betrokken team en ik kijk ernaar uit om samen met hen aan de slag te gaan voor onze klanten.  Het doel is om onze kernactiviteiten op het vlak van patiëntervaringen, patiëntuitkomsten en andere waardevolle indicatoren in de zorg verder te ontwikkelen. Daarbij willen we dit toegankelijk maken voor een brede groep zorgverleners, zowel in Nederland als internationaal. Ik richt mij daarom met veel enthousiasme op ons strategische plan om dit in de komende jaren te realiseren.”

Naast zijn werk voor Qualizorg is Van Kempen sinds 2019 benoemd in de adviesraad van het Ludwig Boltzmann Instituut voor “Digital Health and Prevention”, verbonden aan de Universiteit van Salzburg. Het doel van het instituut is om HVZ-patiënten te ondersteunen bij het maken van langdurige, duurzame, efficiënte en effectieve gezondheidsbevorderende veranderingen in levensstijl met behulp van nieuwe digitale technologieën.

Over Qualizorg

Qualizorg is marktleider in Nederland en gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg. Qualizorg beheert databases (TTP), biedt maatwerkprojecten en is de organisatie achter de dataverzamelings- en analysetools van Qualiview. Daarnaast is de organisatie bedenker en initiatiefnemer van Carings, een nieuw kwaliteitsmodel binnen de zorg.

Over CompuGroup Medical

CompuGroup Medical (CGM) is een van de toonaangevende e-health bedrijven in de wereld. CGM is totaalleverancier van hard- en software binnen de zorg en ontwikkelt een breed scala aan softwareproducten op vlak van medische en organisatorische activiteiten.